در معماری و ساختمان سازی امروزین استفاده از متریال و مصالح جدید، همش جذابیت خاصی برپایی می کند که به نوع ای می طاقت این مصالح را معرف دوره خاصی از معماری دانست. عصر مدرنیسم! احد از مصالح جدید که به عنوان نمای ساختمان به کار اسیر می شود، نمای کامپوزیت است که زیبایی و ایمنی بالایی دارد. این متریال که نمایی آلومینیومی به ساختمان یا فضای درونی می دهد، خاصیت ها و خصوصیات متفاوتی دارد که می تواند برتری آن را در برابر سایر مصالح پرتو دهد و یا معایبش شما را از کاربرد آن منع کند.
نمای کامپوزیت ساختمان چیست؟
در این نمای ساختمان از ورق های کامپوزیت آلومینیومی استفاده می شود. این متریال اولین بار در مملکت آلمان آفریدن؛ نوآفریدن شده و مورد استفاده قرار گرفته است. پوشش پایانی بنا که به چشم نظاره گر می خورد، پنل های کوچک یا کبیر آلومینیوم هستند که اغلب ضخامتی بین 3 تا 6 میلی متر و به طور میانگین 4 میلی متر دارند. این پنل شامل دو لایه ورق آلومینیوم، در هسته باطنی حاوی پلی اتیلن، پلاستیک فشرده یا مواد معدنی ضد حریق، و در لایه بیرونی از رزین PVDF ساخته شده اند. پهنا و طول ورقه ها متغیر است.
نمای کامپوزیت در نمای بیرونی ساختمان ها و در دیواره های داخلی و سقف ها، در طراحی داخلی فروشگاه ها، اماکن بهداشتی و جایگاه های سوخت به شغل دستگیر می شود. با پروا به گونه استعمال که می تواند در نمای بیرونی یا فضای درونی باشد، ویؤگی های مختلفی از این ورقه های کامپوزیت باید مد نظر قرار گیرد که در انواع مختلف آنها دیده می شود. با شناخت بیشتر معایب و مزایای آن می توانید شناخت کاملتری از نمای کامپوزیت به دست آورید:
مزایای نمای کامپوزیت
- سبکی: یگانه از مهمترین مزیت های این متریال زیر بودن وزن و سبکی آن است، به این صورت که هر یکتا سطح آن یعنی هر متر چهارگوش وزنی بین 5 الی 8 کیلوگرم دارد. این در حالی است که مصالحی همانند سنگ و شیشه وزن زیاد بیشتری را به ساختمان اعمال می کنند. نمای کامپوزیت از سنگ گرانیت نزدیک 90 درصد، از سیمان 85 درصد، از شیشه 75 درصد و از وزرق معمولی 50 در صد سبکتر است.
- عایق صوتی: نمای کامپوزیت عایق صوتی است، فضای خالی که پشت لایه های آن به وجود می آید، حالت آکوستیک به هستی می آورد.
- شکل پذیری: در این متریال می طاقت با استفاده از دست موزه ویژه گوشه ایجاد کرد.
- عدم ورود آب به ساختمان
- عملکرد غیر وابسته در برابر زلزله
- تنوع رنگ
- مقاوم در برابر حریق
معایب نمای کامپوزیت
- هزینه بالا: نمای کامپوزیت ساختمان علاوه بر نیاز به زیرکاری که هزینه را افزایش می دهد، به دلیل به کارگیری مواد پلی اتیلنی بها پایان یافته را افزایش می دهد و صرفه اقتصادی ندارد.
- استحکام کم در برابر باد و طوفان
- مقاومت ناچیز در برابر ضربه
انواع کامپوزیت
آلومینیوم کامپوزیت پنل: این نوع کامپوزیت معمولی از چند لایه گوناگون به به اتفاق آلومینیوم نشکیل شده است. هسته مرکزی لایه ها پلی اتیلن است و دو لایه آلومینیوم روکش شده هسته را در بر گرفته اند. چسباندن لایه ها به هسته با استفاده از بازتاب های شیمیایی و فیزیکی سپریدن می شود و آنها را ثابت می کند.
آلومینیوم کامپوزیت پنل نانو: این متریال با اسم Aluminum Composite Panel Nano و اسم کم PVDF، ویژگان دیگری دربرگیرنده ضد آلایندگی، پایداری در مساوی حریق و استقامت بالا دارد و در برابر مواد اسیدی و قلیایی مقاوم است. این ورقه های نانو می توانند خود را تمیز نگه دارند و برای ساختمان های بلندی که انکان تمیز کردن ظاهر هستی ندارد، پسندیده است.